• Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • RG.png

Adres_

TU Delft 

Faculteit Bouwkunde

Afdeling Management in the Built Environment

Sectie Urban Development Management

 

Julianalaan 134, 2628 BL DELFT

Postbus 5043, 2600 GA DELFT

 

Email_  t.a.daamen@tudelft.nl   Tel_  +31 (0)15 27 87725 

OVER MIJ

 

Welkom op mijn website! Mijn naam is Tom Daamen en ik ben universitair hoofddocent Urban Development Management (UDM) aan de Technische Universiteit Delft. Naast wetenschappelijk onderzoek en onderwijs doe ik onafhankelijk advieswerk voor havenbedrijven, overheden en andere havenstedelijke partijen. Ik ben opgeleid als bouwkundig ingenieur met een basis in (steden)bouw, planologie en vastgoed. Tijdens mijn studie merkte ik al snel dat ik vooral geinteresseerd ben in hoe deze disciplines in de praktijk op elkaar in werken. 

 

Aan de faculteit Bouwkunde in Delft geef ik leiding aan een team enthousiaste wetenschappers en docenten op het terrein van stedelijke gebiedsontwikkeling. In mijn eigen onderzoekswerk richt ik me op ruimtelijke sturingsvragen, met name rond strategische opgaven in waterfrontgebieden tussen haven en stad. Ik wil laten zien welke krachten er achter havenstedelijke verandering schuil gaan en hoe waterfrontprojecten - waar het draait om interdisciplinariteit en samenwerking - kunnen worden (aan)gestuurd. Hiervoor werk ik aan verschillende onderzoeks-, onderwijs- en valorisatieprojecten op de grens van planologie, vastgoed, geografie en economische vernieuwing.

 

Geïnteresseerd? Volg me via social media of neem direct contact met mij op.

CONNECT

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
  • RG.png

Tom A. Daamen is a Dutch university professor specialised in area development, a governance strategy that promotes public-private collaboration and civic engagement in planning, funding and organising complex spatial projects in cities and urban regions. 

Address_ Delft University of Technology 

Faculty of Architecture and the Built Environment

Department of Management in the Built Environment (MBE)

P.O. Box 5043, 2600 GA DELFT

 

Map_ 134 Julianalaan, room 01.West.770

Email_  t.a.daamen@tudelft.nl   

Tel_  +31 (0)6 39 25 13 10

© 2021 by Tom A. Daamen